Honningbier og sukkertyper: Gymnasieelever dyster i science

De regionale kvalifikationsrunder til DM i science blev tirsdag afholdt på Horsens Gymnasium og HF.

Af Sif Bjørk Pedersen

Tirsdag eftermiddag løb de regionale kvalifikationsrunder til DM i science af stablen med Horsens Gymnasium og HF som vært. Gymnasiet stillede selv med et hold bestående af tre elever fra 1.g. Dertil kom hold fra Aarhus, Vejle, Kolding, Fredericia og Nyborg. Holdene dystede i fagene biologi, fysik og kemi.

Og der er meget på spil i konkurrencerne, for de otte bedste hold på landsplan går videre til landsfinalen. Vinder man landsfinalen, får man mulighed for at deltage i den europæiske finale. De tre deltagere bliver derfor nøje udvalgt af underviserne baseret på deres færdigheder og evne til at arbejde sammen som hold.

”De har deltaget i ekstra træning udover den normale undervisning, og vi har så udvalgt de tre elever, der kan udgøre det bedste hold,” forklarer Maj Kjærgaard, der underviser i biologi, naturgeografi og geovidenskab ved Horsens Gymnasium.

Konkurrencen stiller nemlig høje krav til elevernes evner, hvor man både skal artsbestemme honningbier, afgøre sukkerindhold i honning og bestemme sukkertype i honning.

”Det er en praktisk konkurrence, der også handler om at kunne fordybe sig, så eleverne skal kunne samarbejde, have hænderne skruet ordentligt på og være i stand til at læse og følge en opskrift på et kompliceret niveau,” forklarer Maj Kjærgaard.

De otte bedste hold fra kvalifikationsrunderne går videre til landsfinalen, der bliver afholdt på Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter i Sorø i starten af marts. Resultaterne er klar på et tidspunkt mellem uge 5 og 6.

Den europæiske finale bliver afholdt i Tjekkiet d. 8.-15. maj.