Bank din bibliotekar: Gaming suppleret med læring

Foto: Hannah Børnich Garad

Torsdag eftermiddag åbner Horsens Kommunes Biblioteker op for børn, unge og forældre, der har lyst til at dyste mod bibliotekarerne i computernes verden. 

Af Sif Bjørk Pedersen

Horsens Kommunes Biblioteker slår for anden gang nogensinde dørene op for børn og unge, der vil udfordre deres bibliotekarer indenfor computerspillenes verden. Emil Aalykke og Jonas Sandager er de to bibliotekarer, der vil bruge torsdag eftermiddag på at skabe et rum, hvor gaming er i fokus – suppleret med læring og fællesskab.

Arrangementet med navnet ’Bank din Bibliotekar’ handler både om at gøre folk opmærksomme på, at gaming-området er til rådighed, men også om at finde på nye måder at bruge bibliotekarer som formidlere. 

”Vi vil gerne bruge os selv som rollemodeller, så de lærer, hvordan man kan finde et hensigtsmæssigt konkurrenceniveau og en rar måde at være sammen på,” fortæller Jonas Sandager.

I øjenhøjde med børnene

Det er dog ikke kun børnene, der kan lære noget. Emil Aalykke understreger, at arrangement skal forgå på børnenes præmisser – og hvordan det også kan udfordre de to mænd.

”Vi bliver også klogere på, hvad det er, de interesserer sig for, og hvordan de bruger spillene. Vi vil gerne indgå i en dialog med dem om det,” fortæller Emil Aalykke.

Positiv respons

Første gang kommunen afholdt arrangementet ’Bank din Bibliotekar’ var i november 2021 i forbindelse med gaming-ugen, der er et årligt arrangement på bibliotekerne i Norden. For begge bibliotekarer var det en meget positiv oplevelse.

”Vi blev overraskede over, hvor positive folk var. De, der kom herned, var meget entusiastiske omkring det. De var meget oppe at køre over, at man kunne møde biblioteket på den måde,” fortæller Jonas Sandager.

Derudover var det en mulighed for at fremvise computerområdet, der på grund af Covid-19 ikke har været så meget i brug, som man ellers havde ønsket sig ved biblioteket. 

Computerrummet er til rådighed for børn og unge. Foto: Sif Bjørk Pedersen