Kulturhus genåbner med stor fest: ”Denne gang føler vi os helt klar!”

Platform K slår igen dørene op fredag d. 4. februar. Kulturhuset havde en hektisk opstart i september sidste år og måtte lukke ned kort efter grundet pandemien, men nu er de klar med et nyt og forbedret kulturhus.

Af Hannah Børnich og Hannah Mørkøre

Om blot en uge skal Platform K stå klar til at slå dørene op for borgerne i Horsens Kommune, når de med deres genåbningsfest inviterer alle – unge som gamle – ind i deres lokaler i det nordlige Horsens.

Video: Hannah Børnich & Hannah Mørkøre

De frivillige er altafgørende

Malingen er kun ved at tørre og brolæggerne er i gang med at lægge den sidste hånd på deres nye kulturtorv. Det er hovedsagligt frivillige fra byen og omegn, som kommer og hjælper til i disse dage. 

”Det er de frivillige, vi satser på, skal være primus motor i huset. Der er en lille ledelse, til at varetage de praktiske opgaver,” fortæller udvikling- og driftsansvarlig Julie Due Steffensen, som selv har tilbragt meget tid i Horsens’ ungdomsmiljøer som ung.

Alle kan sætte deres præg på stedet

Derfor har kulturstedet også planer om at udvide grunden med containere, som skal stå til rådighed for de borgere, som ønsker at skabe et værksted, hvor de kan udfolde sig kreativt. 

Lige nu er to containere i brug, hvor der bygges synthesizere og laves podcast.

”Stedet skal ikke stå færdigt, da vi ønsker, at alle som har lyst, skal kunne bidrage til stedets udseende,” siger Julie Due Steffensen og forsætter:

”Det er vigtigt for os, at alle skal føle sig velkomne. Stedet er ikke til en bestemt gruppe, men til en fælles interesse.”

Det er foreløbig gratis at få stillet en container til rådighed, hvis brugerne til gengæld laver nogle aktiviteter, som andre kan komme og deltage i.

Store visioner skal lokke de ældre til ungdomskultur

Platform K’s lokaler består dels af en ny tilbygning, samt et stort lokale med musikscene, som husede det gamle ungdomshus. En scene, hvor store danske kunstnere, som bandsene Barselona og Patina, allerede har optrådt, siden kulturhuset slog dørene op for første gang i september sidste år. 

De mange frivillige og ledelsen har store ambitioner om, at der forsat skal være koncerter i deres lokaler, hvilket de især også håber kan tiltrække de lidt ældre generationer.